Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/11/26

A mikrofinanszírozás valós segítséget nyújthat a válság idején – a legkisebbeknek is A non-profit mikrofinanszírozó szervezetek, és szolgáltatásaik megerősítése egyre fontosabbá válik – ez volt az „ATM for SMEs” projekt disszeminációs konferenciájának fő üzenete. A támogatott mikrohitel hatékonyan tudja segíteni a mikroválllakozások túlélését a jelenlegi gazdasági válságban, és minden vállalkozónak jusson lehetősége élni vele. Tovább...

2020/09/21

Szintet léphetnek a kisvállalkozások Már a legkisebb cégeknek is tőkepartnere lehet az állam, ha igénybe veszik a Fehérvár Tőkealapban együttműködő partnerek által nyújtott újfajta finanszírozási formát – hangzott el a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett megbeszélésen. Tovább...

2020/08/16

Közpénzek a mikrofinanszírozásban: tanulmány az állami szerepvállalásról A banki hitelezésből kiszoruló ügyfelek finanszírozásában helye van a közpénzből működtetett mikrohitel-alapoknak, sőt, gazdasági-társadalmi szempontból kívánatos is létrehozásuk – szögezi le Szekfü Tibor, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnökének az ERENET szaklapban most megjelent tanulmánya. Tovább...


A járvány ellenére töretlen az érdeklődés az RVA Group hiteltermékei iránt

A járvány hónapjaiban sokszorosára nőtt a legkisebb cégek részéről a kedvező kamatozású, alacsony összegű hiteltermékek iránti igény – tapasztalták a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) és a vele szorosan együttműködő Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyintézői.

2019-ben összesen 161-en érdeklődtek a különböző hitellehetőségek iránt, ez a szám a 2020 elejétől május közepéig 107 volt. A leadott hiteligények összege tavaly 1014 millió Ft, idén pedig már 622 millió. Az ágazati megosztást nézve legtöbben a szolgáltató- és vendéglátóiparból fordultak hitellehetőséghez – valószínűsíteni lehet, hogy a válság hónapjait akarták átvészelni a cégek a kedvező finanszírozással.

Az RVA Group korábbi, 500 kisvállalkozó megkérdezésével zajlott felméréséből kiderült: a legkisebb családi cégek azonnal szembesültek a válság hatásaival, és alig 1-2 hónapra elegendő tartalékuk van csak. Több mint egyharmaduk kénytelen volt leépíteni, további 11%-uk pedig kényszerszabadságra küldeni embereket.

Szekfü Tibor, az RVA ügyvezetője elmondta: tapasztalataik szerint egyre több mikro- és kisvállalkozónak lenne szüksége kedvezményes hitelre a válságból való kilábaláshoz, de a banki feltételek „megugrása” túl nehéz számukra ebben a helyzetben. A megoldást a megyei Vállakozásfejlesztési Alapítványok által több évtizede nyújtott alacsony bekerülési küszöbű, non-profit elven működő mikrohitel jelentik. „Az RVA Group kedvező hiteltermékei azokon a legkisebb családi cégeken segítenek, akik kiszorulnak a banki finanszírozásból. Remélhetőleg a jövőben erősödni fog a non-profit mikrohitelezési szektor, hogy minél több kis cég túlélését segíthessük” – tette hozzá.