Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/11/26

A mikrofinanszírozás valós segítséget nyújthat a válság idején – a legkisebbeknek is A non-profit mikrofinanszírozó szervezetek, és szolgáltatásaik megerősítése egyre fontosabbá válik – ez volt az „ATM for SMEs” projekt disszeminációs konferenciájának fő üzenete. A támogatott mikrohitel hatékonyan tudja segíteni a mikroválllakozások túlélését a jelenlegi gazdasági válságban, és minden vállalkozónak jusson lehetősége élni vele. Tovább...

2020/09/21

Szintet léphetnek a kisvállalkozások Már a legkisebb cégeknek is tőkepartnere lehet az állam, ha igénybe veszik a Fehérvár Tőkealapban együttműködő partnerek által nyújtott újfajta finanszírozási formát – hangzott el a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett megbeszélésen. Tovább...

2020/08/16

Közpénzek a mikrofinanszírozásban: tanulmány az állami szerepvállalásról A banki hitelezésből kiszoruló ügyfelek finanszírozásában helye van a közpénzből működtetett mikrohitel-alapoknak, sőt, gazdasági-társadalmi szempontból kívánatos is létrehozásuk – szögezi le Szekfü Tibor, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnökének az ERENET szaklapban most megjelent tanulmánya. Tovább...


Fehérvári Tőkealap: akár fedezet nélkül is elérhető az állami támogatás

A székesfehérvári önkormányzat és az RVA közreműködésével, egyedülálló kezdeményezésként elindult a vállalkozásfejlesztési magántőke alap Székesfehérváron. A befektetési lehetőséggel a városi kisvállalkozások megerősödését, és fejlesztési terveit szeretnék támogatni - hangzott el székesfehérvári Városházán 2020. június 24-én tartott workshopon.

A kis- és középvállalkozások finanszírozására létrehozott rendszer csúcsán a Magyar Fejesztési Bank (MFB) helyezkedik el, amely az MFB Invest Zrt.-n keresztül már korábban is foglalkozott tőkefinanszírozással, csak épp milliárdos tételek felett. A helyi vállalkozások a finanszírozási igényeiket az Székesfehérvári Városi Tőkealapnál jelezhetik. A városi tőkealap a regionális vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó RVA Grouppal szinergiában működik.

A tőkefinanszírozást igénylő vállalkozás tehát a városi alapnál jelentkezhet, amely az RVA Group közreműködésével előzetes ajánlást fogalmaz meg a következő döntéshozatali fórum, a Focus Ventures számára. Innen a támogatott igények a város érdekeit megfogalmazó Befektetési Bizottság elé kerülnek, amelyben az önkormányzati delegált a tekintetben hoz döntést, hogy a város és a régió számára kívánatos, vagy inkább ellenjavallt-e az adott gazdasági tevékenység fejlesztése. A Focus Ventures igazgatósága ezek után köti meg a finanszírozási megállapodást a kiválasztottal, hogy kezdetét vegye az alapértelmezésben 5 évesre tervezett együttműködés.

A finanszírozási igény beterjesztésének – a banki hitelektől eltérően – nem feltétele a fedezet. Ami fontos: az igénylő vállalkozás rendelkezzen áttekinthető tulajdonosi viszonyokkal, 2 lezárt és eredményes üzleti évvel, stabil cashflow-val, akár százmilliós éves forgalommal, miközben a jegyzett tőkéje nem sokkal haladja meg a minimálisan szükséges 3 millió forintot.

Az RVA már el is készítette a fehervartokealap.hu oldalt, ahol a konstrukcióval kapcsolatos minden hasznos információ megtalálható, valamint a workshop előadásai is.